VANREDNO STANJE PROGLAŠAVA NARODNA SKUPŠTINA: Dr Tiodorović otkrio kako najbrže zaustaviti širenje zaraze (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 20:16

VANREDNO STANJE PROGLAŠAVA NARODNA SKUPŠTINA: Dr Tiodorović otkrio kako najbrže zaustaviti širenje zaraze (FOTO)

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto

.

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

- Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa, mi smo predložili mere, a te >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere su takvog intenziteta i značaja da govore o tome da je nephodno uvesti vanredno stanje. Međutim, dobro znate da vanredno stanje može da proglasi Narodna skupština i to je postupak i procedura koja može da potraje - rekao je Tiodorović.

Najvažnije je, ističe, sprovesti mere koje će omogućiti da se potpuno kontroliše epidemiološka situacija i da se onemoguće kontakti između ljudi kako bi se širenje virusa prekinulo.

- Ovo je trenutak da preuzmemo sve mere kako bismo smanjili kontakte potpuno i da onemogućimo dalje širenje infekcije - zaključio je Tiodorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.