VANREDNO! Hitno se oglasili iz nuklearne elektrane Krško: Proglašen nenormalan događaj zbog nabujale Save 

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 22:38

VANREDNO! Hitno se oglasili iz nuklearne elektrane Krško: Proglašen "nenormalan događaj" zbog nabujale Save 

Apstrakcija vode iz reke Save, koja je puna nečistoća, smanjena je uz pomoć rashladnih tornjeva

Nuklearna elektrana Krško u sigurnom je i stabilnom pogonu na snazi. Zbog velikog protoka i visokog nivoa reke Save s pažnjom pratimo situaciju, osoblje elektrane u stanju je pripravnosti, objavili su iz NE Krško, prenosi Index.

- U večernjem porastu toka i nivoa reke Save, NE Krško povećala je nivo spremnosti osoblja odnosno proglasila nenormalan događaj u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s Planom zaštite i spasavanja. Elektrana nastavlja sa stabilnim radom - poručuju iz elektrane.

.

Situaciju pomno prati i stručna grupa Uprave za nuklearnu sigurnost Republike Slovenije, koja će javnost informisati o daljnjem razvoju događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.