Nuklearna elektrana proglasila vanrednu situaciju: Pomno pratimo

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 21:56

Nuklearna elektrana proglasila vanrednu situaciju: "Pomno pratimo"

Nuklearna elektrana Krško obavestila je Upravu za nuklearnu sigurnost Republike Slovenije da je u 18:30 sati proglasila vanrednu situaciju.

Kako navode, razlog je veliki protok i visok vodostaj reke Save.

Rukovodstvo Nuklearne elektrane Krško (NEK) oglasilo se zbog velikog nevremena u Sloveniji saopštenjem u kojem ističe da NEK pomno prati situaciju i u stanju je pripravnosti.

"Nuklearna elektrana Krško u sigurnom je i stabilnom pogonu na snazi. Zbog velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protoka i visokog nivoa reke Save pomno pratimo situaciju, osoblje elektrane je u stanju pripravnosti - poručeno je iz NEK.

Na pitanje šta znači odluka o stavljanju osoblja NEK u stanje pripravnosti, stručnjak za nuklearnu energiju Tonči Tadić rekao je da spomenuto saopštenje NEK "u celini predstavlja preciznu i očekivanu informaciju u ovakvim situacijama".

"Saopštenje NEK u delu koji se odnosi na tok Save u funkciji je smirivanja javnosti. Elektrana radi normalno i nema šta više tome da se doda", rekao je Tadić za Jutarnji.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.