VALJEVAC POGINUO U AMERICI Mladić (29) ostao smrskan u kamionu, prijatelji skupljaju novac za transport tela

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 17:19

VALJEVAC POGINUO U AMERICI Mladić (29) ostao smrskan u kamionu, prijatelji skupljaju novac za transport tela

Saobraćajna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim časovima, a već oko 7 časova ujutru partole su pozvane na traku naplatnog puta.

U sredu u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na auto-putu ka naplatnoj rampi za Indijanu u SAD, poginuo je srpski državljanin Luka Ć. (29) nakon što je pokušao svojim kamionom da pretekne drugi kamion.

Nažalost, on je tom prilikom udario u zadnji deo vozila ispred svog i zadobio smrtonosne povrede, prenosi američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portal Spreeznews.

Kako saopštavaju mediji, istragom je utvrđeno da je kamion ispred Lukinog, u kom je za volanom bio vozač DŽ. A. (51) išao desnom trakom znatno ispod ograničenja brzine, a da je Luka naleteo na sporije vozilo, pa pokušao pokušao da izbegne sudar, ali nije uspeo.

Luka je ostao zaglavljen u smrksnoj kabini svog kamiona, pa su spasilačke službe morale da seku vozilo ne bi li ga izvukli. Kada su spasilačke jedinice došle da mu pomognu i da ga izvuku iz vozila, odmah je pružana medicinska pomoć, međutim bezuspešno.

Drugi učesnik u sudaru prevezen je kolima Hitne pomoći do najbliže bolnice i konstatovane su mu lakše telesne povrede, prenosi portal Spreeznews.

Preminuli Srbin (29) je radio u Americi kao vozač kamiona, a u SAD je iz Valjeva otišao da živi 2013. godine.

Na sajtu fondacija Gofundme, prijatelji preminulog su zamolili sve koji su u mogućnosti da onlajn doniraju novac, u želji da se prikupi određena svota, ne bi li se Lukinoj porodici pomglo da telo svog sina sahrane u Srbiji.

- Organizovali smo ovu akciju prikupljanja novca kako bismo pomogli Lukinoj porodici oko troškova prenosa tela za Srbiju i troškova sahrane. Ostali prikupljeni novac biće doniran porodici u Srbiji - piše na sajtu Gofundme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.