VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA I U BANJALUCI: Pozvani stariji od 65 godina i hronični bolesnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 16:04

VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA I U BANJALUCI: Pozvani stariji od 65 godina i hronični bolesnici

Pozvane i posebne kategorije stanovništva na vakcinaciju: osobe sa hroničnim oboljenjima/stanjima, ratne vojne invalide, te osobe sa invaliditetom

Vakcinacija protiv virusa korona za stanovništvo starije od 65 godina sutra će biti organizovana u hali "Banjalučkog velesajma" bez prethodnog zakazivanja.

Vakcinu proizvođača "Astra Zeneka" zainteresovani će moći da prime od 9.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Iz Doma zdravlja Banjaluka napominju da su ključne mere za zaštitu od zaražavanja virusom korona nošenje maski, higijena ruku i održavanje rastojanja među osobama od najmanje dva metra.

- S ciljem zaštite sebe i drugih ove mere moraju da primenjuju i osobe koje su preležale virus korona, kao i one koje su vakcinisane jednom ili obe doze vakcine protiv ovog virusa - napomenuli su iz banjalučkog Doma zdravlja.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozivalo je danas osobe sa hroničnim oboljenjima/stanjima, ratne vojne invalide, te osobe sa invaliditetom da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv virusa korona.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.