VAGNEROVCI, SVI U BELORUSIJU Ukrajinci upozoravaju da Prigožin sprema operaciju za 5. avgust, evo šta je cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 16:15

"VAGNEROVCI, SVI U BELORUSIJU" Ukrajinci upozoravaju da Prigožin sprema operaciju za 5. avgust, evo šta je cilj

Vagner grupa je do daljnjeg obustavila regrutaciju novih plaćenika, a ovu informaciju je potvrdio i sam Jevgenij Prigožin

Ukrajinski Centar nacionalnog otpora saopštio je da Vagnerova grupa u Belorusiji priprema svojevrsnu operaciju zakazanu za 5. avgust.

Kako se naglašava, svim članovima Vagnera naloženo je da se povuku sa godišnjeg odmora i dođu u Belorusiju.

- Događaj nepoznate prirode vodiće šef Vagnera Jevgenij >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prigožin, a planiran je za 5. avgust. Želimo da podsetimo da su većina militanata koji su upravo stigli u Belorusiju teroristi sa iskustvom u švercu i transportu ilegalnih migranata. Oni se pripremaju za "potresanje" granice između Poljske i Litvanije - navodi se u saopštenju, prenosi poljski Onet.

Napomenuli su i da plaćenici mogu da budu obučeni u uniforme beloruskih graničara i da pomognu izbeglicama u pokušaju da pređu državnu granicu.

Inače, Vagner grupa je do daljnjeg obustavila regrutaciju novih plaćenika. Ovu informaciju je potvrdio i sam Jevgenij Prigožin, koji je rekao da su Vagnerovi kapaciteti trenutno popunjeni.

- Dok ne osetimo nedostatak vojnika, nemamo planove za ponovno zapošljavanje - rekao je Prigožin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.