Uzdržano trgovanje na BELEX-u na početku nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 17:35

Uzdržano trgovanje na BELEX-u na početku nedelje

Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležila je slaba investiciona aktivnost i neznatni pad indeksa.

Investitorima je danas najprimamljivija bila preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" koja je ostvarila promet od 0,6 miliona dinara, uz porast cene za skoro četvrtinu procenta na 6.121 dinara.

Naftna industrija Srbije je istrgovana za 0,3 miliona dinara po ceni od 571 dinar, za 0,7 posto manjoj nego u petak, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predvodio dobitnike s rastom vrednosti akcije za trećinu procenta na 930 dinara, uz neveliko trgovanje.

Na MTP tržištu je beogradsko preduzeće Tehnohemija isprometovano za nešto manje od 0,2 miliona dinara uz rast cene od 0,4 odsto, na 228 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 23,20 posto, u prodaji 46,41 procenat, a u kupovini nisu bili aktivni.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Uzdržano trgovanje na BELEXU-u na početku nedelje

Izvor: Blic, 06.Okt.2020, 00:37

Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležila je slaba investiciona aktivnost i neznatni pad indeksa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.