Izvor: Piplmetar.rs, 16.Feb.2024, 16:30

Uz „Embedded+“, AMD kombinuje ugradne procesore sa prilagodljivim čipovima za ubrzanje Edge AI-a

AMD je objavio lansiranje AMD Embedded+, novog arhitektonskog rešenja koje kombinuje AMD Ryzen Embedded procesore i Versal adaptivni SoC (System-On-Chip) na jednoj integrisanoj ploči kako bi se isporučila skalabilna i energetski efikasna rešenja.
Sertifikovana od strane AMD-a, integrisana računarska platforma Embedded+ pomaže ODM proizvođačima da smanje kvalifikacije i vreme izrade za brži izlazak na tržište bez potrebe da troše dodatni hardver i resurse za istraživanje i razvoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ODM integracija koristeći Embedded+ arhitekturu omogućava korišćenje zajedničke softverske platforme za razvoj dizajna sa malom potrošnjom, kompaktnim formatom i dugim životnim ciklusom za medicinske, industrijske i automobilske aplikacije.

AMD
U industrijskim i medicinskim aplikacijama, mnoge odluke se moraju dogoditi u milisekundama. Embedded+ maksimizuje vrednost podataka o partnerima i klijentima, uz energetsku efikasnost i performantno računarstvo koje im omogućava da se fokusiraju na rešavanje potreba svojih kupaca i tržišta”, rekao je Chetan Khona, viši direktor tržišta industrije, vizije, zdravstva i nauke u AMD-u.
U prvoj te vrste, Embedded+ arhitektura kombinuje vodeći AMD-ov x86  APU i programibilni hardver za kritičnu AI inferenciju i fuziju senzora . Adaptivno računarstvo se ističe u determinističkoj obradi sa niskim kašnjenjem, dok AI motori poboljšavaju inferenciju visokih performansi po vatu. Ryzen Embedded procesori, koji sadrže “Zen” jezgra visokih performansi i Radeon™ grafiku, takođe nude vrhunske opcije renderovanja i prikaza za poboljšano 4K multimedijalno iskustvo i ugrađeni video kodek za 4K H.264/H.265 kodiranje dekodiranja .

AMD screenshot
Kombinacija obrade niske latencije i inferencije visokih performansi po vatu omogućava visoku izvedbu ključnih zadataka, uključujući integraciju adaptivnog računarstva u realnom vremenu sa fleksibilnim I/O, AI motorima za inferenciju i AMD Radeon grafikom, unutar rešenja koje koristi najbolji aspekti svake tehnologije.
Sapphire Technology donosi inauguralno AMD Embedded+ ODM rešenje Embedded+ takođe omogućava dizajnerima sistema da biraju između ekosistema ponude ODM ploča zasnovanih na Embedded+ arhitekturi i da skaliraju svoje portfelje proizvoda kako bi isporučili profile performansi i snage koji su najprikladniji za ciljne aplikacije kupaca. Prvo ODM rešenje bazirano na Embedded+ arhitekturi je SapphireEdge+ VPR-4616-MB, mini-ITX matična ploča niske potrošnje kompanije Sapphire Technology . Nudi pun skup mogućnosti sa samo 30W snage koristeći Ryzen Embedded R2314 procesor i Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. VPR-4616-MB je takođe dostupan u punom sistemu, uključujući memoriju, skladište, napajanje i kućište.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.