Uvesti porodičnog lekara zbog bolje zdravstvene zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 14:13

Uvesti porodičnog lekara zbog bolje zdravstvene zaštite

Nosilac liste "Pobeda za Srbiju", predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić, predložio je unapređenje zdravstvenog sistema na način da se razvije koncept porodičnog lekara, u cilju bolje primarne zdravstvene zaštite.

"Zdravstvo je oblast u koju koliko god da ulažete nikada ne može biti previše. Pored obnove velikih kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja, koje u potpunosti podržavam, treba pokušati razviti potpuno nov sistem primarne zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštite", rekao je dugogodišnji predsednik opštine Novi Beograd, navodi se u saopštenju SPAS-a.

Kako je objasnio, taj sistem bi se sastojao od dobro opremljenih ambulanata unutar naselja u kojima bi radili porodični lekari, koji bi predstavljali "prvu liniju odbrane zdravlja srpskog naroda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.