Usvojeni strateški prioriteti razvoja kulture Republike Srbije od 2021. do 2025. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 14:51

Usvojeni strateški prioriteti razvoja kulture Republike Srbije od 2021. do 2025. godine

Strateški prioriteti razvoja kulture od 2021. do 2025. godine, koje je Ministarstvo kulture i informisanja definisalo, prepoznaju 20 tačaka prioriteta kulturne politike koje zahtevaju posebnu pažnju. Ostvarenje ovih prioriteta uz pravo rukovođenje i jasne faze značajno će poboljšati kulturnu sliku Srbije.

Glavni stubovi razvoja, između ostalog, odnose se na budžet za kulturu, očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa, decentralizaciju kulturne produkcije u Srbiji, uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnosti i kulture u škole, obrazovanje i učešćeu kulturnim programima, kulturnu diplomatiju, pokretanje i nastavljanje velikih projekata – izgradnju važnih objekata, poreske podsticaje za ulaganja u kulturu, ekonomsku dimenziju kulture, digitalizaciju, razvoj kulturnog turizma, unapređenje položaja samostalnih umetnika, kulturnih radnika i strukovnih udruženja umetnika...

Ovi planovi imaju za cilj i osnaživanje svesti o sopstvenom kulturnom identitetu kroz utemeljenje u bogatoj tradiciji i kroz savladavanje novih savremenih metoda i tehnologija za njihovo prenošenje.

Ministarstvo kulture i informisanja nastojaće da unapredi institucionalno povezivanje i saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, nauke, kao i privrede i turizma. U tom svetlu prepoznata je potreba objedinjenog pristupa negovanju kulture sećanja i stvaranju povoljnog okvira za saradnju kulture i naučnih institucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo kulture i informisanja postavilo prioritete

Izvor: B92, 20.Jan.2021

Ministarstvo kulture i informisanja iznelo je Strateške prioritete razvoja kulture od 2021. do 2025. godine koji prepoznaju 20 tačaka prioriteta kulturne politike koje zahtevaju posebnu pažnju...Ostvarenje ovih prioriteta uz pravo rukovođenje i jasne faze značajno će poboljšati kulturnu sliku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.