Usvojena apelacija Budimira

Izvor: RTS, 24.Maj.2013, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena apelacija Budimira

Usvojena je apelacija predsednika Federacije BiH Živka Budimira na rešenje Suda BiH o određivanju pritvora. Ustavni Sud je usvojio apalaciju shodno odredbama Ustava BiH i i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava , što znači da će preispitati svoju raniju odluku o pritvoru Budimira.

Ustavni sud BiH usvojio je danas apelaciju predsednika Federacije BiH Živka Budimira izjavljenu na Rešenje Suda BiH o određivanju pritvora.

Sud je doneo odluku da apelaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << usvaja u pogledu prava na slobodu, u skladu s odredbama Ustava BiH i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, izjavio je za Agenciju FENA registar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan.

Ukinuta su rešenja Suda BiH od 3. maja i od 27. aprila ove godine, a predmet je vraćen Sudu BiH, koji je dužan odmah da donese novu odluku.

Zvonko Mijan takođe kaže da to praktično znači obavezu za Sud BiH da slučaj preispita u skladu sa spomenutim standardima, koji se odnose na mogućnost lišavanja slobode i da donese novu odluku.

Sudu BiH je naloženo da, u skladu sa odredbama Pravila Ustavnog suda BiH, u roku od osam dana od dana dostavljanja ove odluke obavesti Ustavni sud BiH o merama koje su preduzete kako bi se izvršila ova odluka.

Živko Budimir, predsednik Federacije BiH, uhapšen je 26. aprila pod sumnjom da je primao mito da bi davao pomilovanja osuđenicima.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Usvojena apelacija Živka Budimira

Izvor: RTS, 24.Maj.2013

Usvojena je apelacija predsednika Federacije BiH Živka Budimira na rešenje Suda BiH o određivanju pritvora. Ustavni Sud je usvojio apalaciju shodno odredbama Ustava BiH i i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava , što znači da će preispitati svoju raniju odluku o pritvoru Budimira. ..Ustavni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.