Izvor: Beta, 24.Apr.2010, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić, Gul i Silajdžić sastaju se u Istanbulu

ISTANBUL, 24. aprila 2010. (Beta) - Predsednici Turske Abdulah Gul, Srbije Boris Tadić i predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić razgovaraće u subotu u Istanbulu o učvršćivanju mira i stabilnosti u regionu.

Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu najavio je današnji samit u Istanbulu kao "važan korak za Balkan".

Davutoglu je posle ovonedeljne posete Beogradu izjavio da će "pozitivan razvoj" u odnosima BiH i Srbije voditi ka trajnoj stabilnosti Balkana čemu je Turska oduvek pridavala veliki značaj.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić, Gul i Silajdžić sastaju se u Istanbulu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2010

ISTANBUL - Predsednici Turske Abdulah Gul, Srbije Boris Tadić i predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić razgovaraće u subotu u Istanbulu o učvršćivanju mira i stabilnosti u regionu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Tadić, Gul i Silajdžić o koracima ka trajnom miru na Balkanu

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2010

BEOGRAD/ISTANBUL - Predsednik Srbije Boris Tadić doputovao je danas u Istanbul, gde će se sastati s predsednicima Turske i Bosne i Hercegovine, Abdulahom Gulom i Harisom Silajdžićem, javila je turska agencija Anadolija. Cilj sastanka tri predsednika je ulaganje napora da se učvrste mir i stabilnost...

Nastavak na Glas javnosti...

Tadić, Gul i Silajdžić usvojili Istanbulsku deklaraciju (VIDEO)

Izvor: EMportal, 24.Apr.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić, predsedavajući predsedništva BiH Haris Silajdžić i predsednik Turske Abdulah Gul usvojili su danas u Istanbulu deklaraciju kojom se izražava spremnost da se obezbedi regionalni mir, stabilnost i prosperitet.

Nastavak na EMportal...

Istanbulska deklaracija Tadića, Silajdžića i Gula

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2010

Predsednici Srbije, Turske i Bosne i hercegovine, Boris Tadić, Abdulah Gul i Haris Silajdžić, saglasili su se u Istanbulu da regionalna politika ubuduće treba da se zasniva na osiguranju bezbednosti, stalnom političkom dijalogu i očuvanju multietničkih, multikulturalnih i multiverskih osobenosti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić: Rezolucija o Srebrenici pokazuje političku zrelost

Izvor: Kurir, 25.Apr.2010, 00:13

BEOGRAD, 24. aprila (Tanjug) - Usvajanje rezolucije o osudi zločina u Srebrenici u srpskom parlamentu predstavlja poruku srpske vlade i naroda da se takvi zločini više neće ponoviti, kao i da narodi jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana dele iste evropske vrednosti, izjavio je danas predsednik Srbije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.