Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2023, 14:14

Ustavni sud: Šmit nema pravo da se upliće u zakone u Srpskoj

BANJALUKA - Ustavni sud Republike Srpske ocijenio je da Ustav Republike Srpske nijednom svojom odredbom ne predviđa mogućnost da visoki predstavnik interveniše u zakonodavni postupak u Republici Srpskoj, koji, pored usvajanja zakona, uključuje i donošenje ukaza kojim se zakon proglašava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud RS ocijenio da entitetski Ustav 'ne predviđa intervenciju visokog predstavnika u BiH'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2023

Ustavni sud Republike Srpske (RS) na sjednici 29. novembra ocijenio je da Ustav RS "nijednom svojom odredbom ne predviđa mogućnost da visoki predstavnik interveniše u zakonodavni postupak u Republici Srpskoj koji, pored usvajanja zakona, uključuje i donošenje ukaza kojim se zakon proglašava". Visoki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.