Uskoro kreće probni popis stanovništva

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kreće probni popis stanovništva

Probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava u Srbiji biće organizovan tokom aprila. U pedesetak gradova i opština biće popisano oko 20 hiljada domaćinstava, odnosno 50 hiljada građana.
Za sada se zna da je za probni popis koji je predviđen i na teritoriji Grada Čačka u Republičkom zaodu za statistiku obuku prošlo dva popisivača. Još detalja i dodatnih smernica u lokalnoj samoupravi tek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očekuju.


''Ono što sledi u svakom slučaju je donošenje Zakona, posebnog gde se, da će se spovesti popis 2021.godine i u 2020-toj godini se očekuje izbor popisivača i njihova obuka. Taj deo obuke će raditi i deo gradske uprave Grada Čačka", ističe Nebojša Bežanić, načelnik Gradske uprave za opšte zajedničke poslove grada Čačka.

Koliko će se razlikovati podaci u odnosu na prethodni popis stanovništva ne može se prognozirati, ali u Čačku ističu da je on značajan.
''Popis je podatak koji se koristi u svakodnevnom radu i gradske uprave i grada koristi ga i privreda tako da je to statistički podatak koji je jako bitan, jako bitan parametar'' dodaje Bežanić.


Prema poslednjem statističkom istraživanju iz 2011 goine u Čačku živi nešto više od 115 hiljada stanovnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sledećeg meseca kreće Probni popis stanovništva

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Mar.2019

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2019. sprovešće se u periodu od 1. do 30. aprila 2019. godine na uzorku od 260 popisnih krugova u 51-oj opštini/gradu. Terensko popisivanje u Nišu od 8. do 30. aprila...Osnovni cilj Probnog popisa 2019. godine je da se pravovremeno testiraju sva...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.