Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade pobjednicima u akciji "Biramo najuređenije"

BANJALUKA - Svečanom dodjelom nagrada i priznanja danas je u Gradskoj upravi okončana akcija "Biramo najuređenije".

U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je 39 kandidata u četiri kategorije i to najuređenije dvorište, najuređenije školsko dvorište, najuređeniji balkon i najuređeniji prostor u stambenim zgradama.

Nagrade najboljima uručio je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, koji je nagrađenima čestitao i naglasio da je ovo zajednički projekat grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i ljudi koji su se potrudili da na najbolji način urede svoje životne prostore.

"Svi učesnici su dali pozitivan primjer kako se može urediti i oplemeniti životni prostor", kazao je Amidžić i dodao da grad ima obavezu i želi da promoviše ovakve pozitivne primjere da bi se zajedničkim snagama išlo ka ljepšoj Banjaluci bržim i kraćim koracima. Dodaje da uređenje prostora nije samo briga nadležnih, već i svih građana, i nada se da će sljedeće godine broj prijavljenih biti još veći.

Jelena Zlatinić, pobjednica u kategoriji najljepši balkon, zahvalila je organizatorima i čestitala svim učesnicima na divnom priznanju jer je ovo, kako je istakla, dokaz da se rad i trud zaista isplate.

U uređenje balkona, kako kaže, nije uloženo mnogo sredstava, nego truda, ljubavi i volje.

"Htjela sam ovim primjerom da pokažem da ne treba neka velika investicija da bi prostor izgledao lijepo i bio ugodno okruženje za život i boravak", kaže Zlatinićeva i dodaje da bi od malih nogu trebalo djeci razvijati svijest o uređenju prostora.

"Predložila sam da se naredne godine uključe i najmlađi sugrađani i da urede neki kutak svog vrtićkog dvorišta", naglasila je Zlatinićeva i dodala da se za akciju "Biramo najuređenije" prijavila prvi put i pobijedila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.