Uručene nagrade najuspešnijim školama i nastavnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade najuspešnijim školama i nastavnicima

NOVI SAD -

U Vladi Vojvodine večeras su svečano uručene nagrade "Dr Đorđe Natošević", koje se tradicionalno dodeljuju najuspešnijim školama i nastavnicima u prethodnoj školskoj godini.

Laureati za 2010-11. školsku godinu su Osnovna škola "Petefi brigada" iz Kule, Muzička škola "Petar Krančević" iz Sremske Mitrovice, Srednja tehnička škola "Mileva Marić" iz Titela.

Od pojedinaca priznanja su dobili profesorka biologije u novosadskoj gimnaziji "Isidora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sekulić" mr Jovanka Terzić i profesorka jugoslovenske književnosti i srpskog jezika u bačkopalanačkoj Tehničkoj školi “9. maj” Jugoslava Lulić.

Nagrade je dodelio Odbor koji je imenovala pokrajinska vlada.

Čestitajući dobitnicima, kao i svim prosvetnim radnicima Dan prosvetnih radnika - 8. novembar, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Andor Deli je podsetio da se Nagrada "Dr Đorđe Natošević" 14. put dodeljuje ustanovama i pojedincima koji su se naročito iskazali u obrazovno-vaspitnom radu.

Nagrada je ustanovljena 1996. godine, kao autentično pokrajinsko priznanje.

Dan prosvetnih radnika

Svetski dan nastavnika slavi se svake godine u preko 100 zemalja. U Indiji je začeta ideja 1962, a od kada je 1994.godine Unesko prepoznao važnost nastavničkog poziva, proslavlja se i širom sveta. Datum obeležavanja je u gotovo svim zemljama drugačiji jer se uglavnom posvećuje važnom lokalnom edukatoru ili prekretnici u obrazovanju.

U Srbiji se Dan prosvetnih radnika obeležava 8. novembra, na dan rođenja reformatora srpskog jezika Vuka Karadžića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.