Urgencija Zaštitnika građana borca podigla na rang listi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 19:37

Urgencija Zaštitnika građana borca podigla na rang listi

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je osobi sa invaliditetom, koja im se obratila, vreme provedeno u ratu priznato kao poseban radini staž u dvostrukom trajanju, čime joj je povećan ukupan broj bodova na rang listi komisije Grada Beograda za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida.

"Pritužilac nas je krajem godine obavestio da je njegov predmet rešen pozitivno, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mu je usvojen prigovor na Predlog preliminarne rang liste, tačnije da je nadležna komisija donela rešenje kojim mu se utvrđuju dodatni bodovi po osnovu učešća u oružanim akcijama i da je sada na višem mestu na rang listi", saopštio je Zaštitnik građana.

Pašalić je, kako naglašava, reagovao po pritužbi osobe sa invaliditetom u septembru 2021. godine i pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Gradske uprave Beograda, Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida i Komisije za stambena pitanja gradonačelnika Beograda.

Zaštitnik je utvrdio da nadležne komisije tokom izrade preliminarne liste za rešavanje stambenih potreba nisu, uprkos dostavljenoj dokumentaciji, pritužiocu priznale vreme provedeno u ratu kao poseban staž u dvostrukom trajanju, tačnije da nisu postupale u skladu sa zakonom i presudama Upravnog suda kojima je poništeno više njihovih odluka.

Nakon urgencije Zaštitnika građana, Sekretarijat za imovinske i pravne poslove je sredinom decembra naveo da je obrazovana nova Komisija za stambena pitanja gradonačelnika Beograda u čijoj nadležnosti će biti i postupci Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida koji nisu okončani, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.