Uređenje stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve

Izvor: Press, 16.Avg.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve

Počeli su radovi na uređenju javne površine unutar stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve ulice.
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda finansira radove u Sinđelićevom sokačetu.
Cilj radova je da se ispuni planski uslov za pristup objektima koji su izgrađeni u ovom bloku, a posebna pažnja tokom izrade projekta posvećena je nesmetanom kretanju pešaka, očuvanju postojećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zelenila i formiranju platoa koji će koristiti stanari ovog gusto naseljenog dela grada.
Radovi se izvode na površini od 600 kvadratnih metara, koju su i do sada koristili stanari okolnih zgrada, a intervencije su minimalne kako bi se očuvale navike i potrebe korisnika prostora. Postojeće zelenilo se zadržava i dodatno obezbeđuje, osim jednog stabla, koje zbog potreba kolskog pristupa mora biti uklonjeno, što će se nadomestiti sadnjom novog stabla u drugoj fazi radova.
Druga faza radova predviđa obezbeđivanje pristupa i iz Mileševske ulice, ali se ovi radovi ne mogu izvesti zbog bespravnog objekta koji je izgrađen na javnom zemljištu, a koji nelegalni graditelj pokušava da legalizuje. Ovo je čest problem sa kojim se susreće Direkcija i dok se ne završi postupak legalizacije ili ozakonjenja, ne mogu se planirati radovi, što dovodi u neravnopravan položaj građane kojima je potrebna nova infrastruktura.
Sadašnjim radovima postići će se ispunjenje osnovnog planskog zadatka – prilaz stambenim objektima, uz očuvanje postojećih pešačkih tokova, stvaranje novih i, što je posebno važno, očuvanje postojećeg drveća. Na taj način ovaj prostor postaje veliko zajedničko dvorište, a u zadatim planskim uslovima to je najbolje rešenje.
Prostor će moći da se koristi u skladu sa planiranom namenom, a svako nepropisno parkiranje i korišćenje prostora suprotno odredbama gradskih odluka biće sankcionisaće nadležne inspekcijske službe i Komunalna policija, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.