Uređenje prostora pored naselja Belvil pri kraju

Izvor: Glas javnosti, 17.Maj.2012, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje prostora pored naselja Belvil pri kraju

BEOGRAD - Po prestanku kiše, gradskim službama biće potrebno još svega tri dana da u potpunosti saniraju i urede prostor nekadašnjeg neformalnog naselja pored „Belvila”.

Otkako je počela akcija uređenja ovog prostora, radnici JKP „Gradska čistoća” uklonili su 56.000 kubika raznog otpada.

Pored „Čistoće”, na ovom poslu angažovani su i radnici „Zelenila”, „Beograd-puta”, „Elektrana”, „Vodovoda i kanalizacije”, „Parking servisa” i „Beogradvoda”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a na terenu su, uz komunalne policajce, i gradski komunalni inspektori.

Svojevrstan rekord postignut je kada je u jednom danu na terenu bilo 60 kamiona i osam specijalnih mašina gradskih službi.

– Prethodnih nekoliko dana padala je kiša, a kako prognoze govore o još nekoliko dana nestabilnog vremena, nadamo se da ćemo poslu ponovo moći da pristupimo u utorak ili sredu. Tada će ponovo sve gradske službe sa mehanizacijom izaći na teren i u roku od tri dana dovršiti započeti posao. U međuvremenu, teren je svakodnevno posipan mineralom zeolitom, kako bi građani okolnih naselja bili pošteđeni neprijatnih mirisa i kako bi se pospešio proces „lečenja” zemljišta od zagađenja otpadnim materijama. Uz to, kako bi se postupak ubrzao, do danas je na ovaj teren, u saradnji sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, nasuto i više od 5.000 kubika zemlje sa okolnih gradilišta  – rekao je Darko Glavaš iz „Čvorišta”.

Uz do sada preduzete aktivnosti na uređenju prostora nekadašnjeg neformalnog naselja pored „Belvila”, ekipe Sekretarijata za zaštitu životne sredine sprovele su i široku akciju deratizacije, a psi koji su vakcinisani i veterinarski zbrinuti posle raseljavanja naselja, vraćeni su vlasnicima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uređenje prostora pored „Belvila" pri kraju

Izvor: Studio B, 17.Maj.2012

Po prestanku kiše, gradskim službama biće potrebno još svega tri dana da u potpunosti saniraju i urede prostor nekadašnjeg neformalnog naselja pored „Belvila"...Otkako je počela akcija uređenja ovog prostora, radnici JKP „Gradska čistoća" uklonili su 56.000 kubika raznog otpada. Pored...

Nastavak na Studio B...

Do sada uklonjeno 56.000 kubika otpada

Izvor: Danas, 17.Maj.2012

Uređenje prostora nekadašnjeg neformalnog naselja kod Belvila privodi se kraju. Na ovom poslu angažovani su radnici svih komunalnih službi, kao i gradski komunalni inspektori. Od početka akcije ekipe Gradske čistoće uklonile su 56.000 kubika raznog otpada.

Nastavak na Danas...

Uređenje prostora pored “Belvila” pri kraju

Izvor: DANuBeogradu.rs, 18.Maj.2012, 14:20

Za nekoliko dana u potpunosti će biti saniran i uređen prostor nekadašnjeg neformalnog naselja pored 'Belvila'. Otkako je počela akcija uređenja ovog prostora, radnici JKP 'Gradska čistoća' uklonili su 56.000 kubika raznog otpada. Pored 'Čistoće', na ovom poslu angažovani su i radnici 'Zelenila',...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.