Uradite najbolje za svoj narod ili čekajte bolja vremena

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uradite najbolje za svoj narod ili čekajte bolja vremena"

Brisel -- Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da za lidere na Zapadnom Balkanu postoje dve opcije - da ciljaju visoko ili da ne urade ništa.

"Ako ste politički lider u komplikovanoj zemlji i komplikovanim regionu možete da izaberete da ciljate visoko i postignete najbolje za svoj narod i zemlju ili da odlučite da čekate da dođu bolja vremena", poručila je Mogerini.

Federika Mogerini je poste sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU Severna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makedonija pozvala sve zemlje regiona Zapadnog Balkana da u dogovoru Atine i Skoplja nađu inspiraciju.

"Oni su izabrali hrabru vizionarsku ulogu lidera što je donela istorijski rezultat. Verujem da to treba da bude inspiracija za sve", kaže Mogerini.

Na pitanje Tanjuga o konsultacijima EU sa međunarodnom zajednicom u procesu ponovnog pokretanja i moguće finalizacije dijaloga Beograda i Prištine, Visoka predstavnica EU kaže da međunarodna zajednica blisko prati dešavanja u regionu.

"U međunarodnoj zajednici i Savetu bezbednosti postoji puno priznanje za posao koji smo uradili sa Severnom Makedonijom i Grčkom kao i puno očekivanje da to možže biti inspiracija za ostatak regiona", poručila je Mogerini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.