Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos prijetnjama Pjongjanga počele vojne vježbe SAD i Južne Koreje

SEUL - Južna Koreja i SAD su danas počele zajedničke vojne vježbe uprkos prijetnjama Sjeverne Koreje da bi mogla izvršiti nuklearni napad kao odgovor na vježbe koje smatra probom za invaziju.

U saopštenju koje je objavila Sjeverna Koreja se navodi da će pretvoriti Seul i Vašington u "gomilu pepela" ukoliko pokažu znake agresije prema Pjongjangu, prenosi AFP.

Državni mediji Sjeverne Koreje su objavili da su njene jedinice spremne da izvrše napade u znak odmazde >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na južnokorejske i američke snaga koje učestvuju u vježbama.

Takva vatrena retorika Pjongjanga nije neobična. Najnovija upozorenje su došla u trenutku pojačanih tenzija, nakon prebjega visokog sjevernokorejskog zvaničnika i plana SAD da u Južnoj Koreji rasporedi raketni sistem odbrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Južna Koreja i SAD počeli zajedničke vežbe, Kim Džong Un besni: Pretvoriću vas u PEPEO

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Južna Koreja i SAD su danas počele zajedničke vojne vežbe uprkos pretnjama Severne Koreje da bi mogla izvršiti nuklearni napad kao odgovor na vežbe koje smatra probom za invaziju...U saopštenju koje je objavila Severna Koreja se navodi da će pretvoriti Seul i Vašington u "gomilu pepela" ukoliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.