Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava carine čini sve da obezbedi promet na granicama

Uprava carina saopštila je danas da čini sve što je u njenoj moći da obezbedi nesmetano odvijanje prometa robe i putnika na graničnim prelazima na kojima je to u ovom trenutku moguće, s obzirom da su zbog izbegličke krize zatvoreni granični prelazi Horgoš i Horgoš 2.

Iz Uprave carina podsećaju da je i dalje na snazi odluka mađarske strane da zatvori granice na prelazima Horgoš 1 i 2, kao i na Bačkim Vinogradima, pa se putnički promet odvija preko graničnih prelaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kelebija, Bajmok i Djala, a promet roba preko carinskih ispostava Kelebija Terminal i Bogojevo.

Carinska služba je stoga obezbedila prostorije za inspekcijske organe na graničnom prelazu Kelebija i, u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, od danas je organizovano da na prelazu Kelebija od sedam do 19 sati budu pisutne veterinarska i fitosanitarna inspekcija.

Objašnjeno je da zbog tehničkih ograničenja nije bilo moguće organizovati njihovo 24-časovno prisustvo, ali da se očekuje da će i ta novina doneti značajno rasterećenje.

Time će se sprečiti nepotrebno zadržavanje robe za čiji je uvoz neophodan pregled i saglasnost pomenutih inspekcija.

Dogovoreno je i da svi kamioni koji prevoze pošiljke otpada ubuduće mogu nesmetano da nastave transport preko graničnog prelaza Kelebija, iako im je u dozvolama za prekogranični promet otpada naveden granični prelaz Horgoš.

Ove vanredne mere će se sprovoditi dok traje obustava rada na tom prelazu.

Uprava carina navodi i da je broj migranata, nakon što je mađarska policija juče upotrebila suzavac i vodene topove da bi ih zaustavila, drastično smanjen u odnosu na prethodna dva dana, pošto su se mnogi uputili ka Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Promet robe na Kelebiji

Izvor: Akter, 17.Sep.2015

Uprava carina saopštila je danas da čini sve što je u njenoj moći da obezbedi nesmetano odvijanje prometa robe i putnika na graničnim prelazima na kojima je to u ovom trenutku moguće, pošto su zbog izbegličke krize zatvoreni granični prelazi Horgoš i Horgoš 2..Carinska služba je obezbedila...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.