Upozorenje aviokompanijama: Izbegavajde nadletanje iranskog vazdušnog prostora

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje aviokompanijama: Izbegavajde nadletanje iranskog vazdušnog prostora

Evropska agencija za vaduhoplovnu bezbednost savetovala je evropske aviokompanije da do daljeg izbegavaju nadletanje iranskog vazdušnog prostora.

Do ove preporuke došlo je nakon nedavnog pada ukrajinskog putničkog aviona kod Teherana koje su iranske vlasti greškom oborile.

"Na osnovu dostupnih informacija o trenutnim uslovima bezbednosti, savetujemo do daljeg izbegavanje nadletanja Irana na svim visinama. To je mera predostrožnosti", navela je EASA i dodala da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostaje savet o izbegavanju nadletanja Iraka.

Iranske vlasti su danas priznale da su greškom oborile putnički avion u kontekstu rastućih regionalnih tenzija. Svi putnici i članovi posade, njih 176, poginulo je u obaranju aviona.

EASA je dodala da će nova procena situacije biti ustanovljena početkom naredne nedelje.

Mnoge aviokompanije, među kojima Er Frans (Air France) i Lufthanza odmah su preduzele mere predostrožnosti i suspendovale letove tokom kojih se nadleće vazdušni prostor Irana i Iraka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.