Upozorenje RHMZ-a: Sneg i ledena kiša

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje RHMZ-a: Sneg i ledena kiša

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za danas i sutra na snežne padavine i ledenu kišu za pojedina područja Srbije.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Danas i tokom noći na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda, formiranje manjeg snežnog pokrivača, oko 5 cm, a na severu Vojvodine i oko 10 cm. U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu", upozorava RHMZ na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svom sajtu.

Za područja Beograda, Srema, Banata, Bačke, zapadne i istočne Srbije danas je na snazi narandžasti meteo-alarm.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U Srbiji je danas oblačno vreme, mestimično s mešovitim padavinama - kišom, susnežicom i snegom, uz lokalnu pojavu poledice. Jutarnja temperatura od -2 do jednog stepena, najviša dnevna od nula do pet stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu će u većem delu Srbije biti suvo, uz delimično razvedravanje, samo će ujutru na severu biti oblačno, ponegde sa snegom. Uveče i tokom noći na jugu i istoku jače naoblačenje, ponegde sa mešovitim padavinama. Lokalno se očekuje i pojava poledice.

Zatim do kraja perioda pretežno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, a na planinama sa snegom.

Više padavina očekuje se u petak u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije uz formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak severni i severoistocni vetar, koji će u subotu biti u slabljenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upozorenje na snežne padavina i ledenu kišu

Izvor: RTS, 22.Jan.2019

. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na snežne padavine i ledenu kišu za područje Srbije za utorak i sredu.

Nastavak na RTS...

Vremenska prognoza - 23. januar

Izvor: RTS, 22.Jan.2019

Tokom dana malo toplije. Najviša dnevna temperatura od 2 na severu do 10 stepeni na jugu. Uveče novo naoblačenje, sutra ujutru ponegde ledena kiša i sneg. . .Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne...

Nastavak na RTS...

Na snazi narandžasti meteoalarm

Izvor: 025info.rs, 23.Jan.2019, 09:15

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na području Sombora i danas, 23. januara, očekuje se opasna pojava formiranja snežnog pokrivača više od 10 cm. Na području cele Bačke na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da ova opasna vremenska pojava može prouzrokovati...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.