Upozorenje RHMZ-a: Crveni alarm zbog nepogoda

Izvor: B92, 15.Maj.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje RHMZ-a: Crveni alarm zbog nepogoda

Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na nepogode na području Južnobanatskog okruga.

"U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada", piše na sajtu RHMZ u delu "hitna upozorenja".

Kako je prikazano, crveni meteo-alarm proglašen je za Banat, istočnu i jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kada se upali crveni meteo-alarm to znači da je vreme vrlo opasno jer su prognozirane veoma opasne vremenske prilike koje izazivaju veliku materijalnu štetu i opasne su za bezbednost ljudi i životinja. Tada se stanovništvu preporučuje da se redovno obaveštava o prognozama i uputstvima stručnjaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crveni alarm zbog nepogoda

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2018

Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na nepogode na području Južnobanatskog okruga..."U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.