Crveni meteo-alarm za deo Srbije, nevreme u okolini Kovina

Izvor: RTS, 15.Maj.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni meteo-alarm za deo Srbije, nevreme u okolini Kovina

Intenzivni pljuskovi sa gradom i pojačanim vetrom pogodili su delove Južnobanatskog okruga. Neke njive su pod vodom, a grad je naneo štetu usevima.
19.30 – U toku večeri i noći obilnije padavine na jugu i istoku Srbije i u Banatu. Očekuje se više od 30 litara kiše po kvadratnom metru za tri sata i porast vodostaja na rekama u ovim delovima Srbije.
14.30 – Jaka kiša praćena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradom i olujnim vetrom pogodila okolinu Kovina. Nevreme je nanelo štetu usevima, a neke njive su pod vodom.

Crveni meteo-alarm proglašen je za Banat, istočnu i jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Prema upozorenju RHMZ-a, do kraja dana biće nestabilno sa uslovima za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.
Uveče i u toku noći ka sredi na području južne, jugoistočne, istočne Srbije i Banata obilne padavine sa količinom većom od 30 litara za tri sata, lokalno i znatno više.
 
Sutra pretežno sunčano, popodne ponegde pljuskovi, temperatura do 24 stepena.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banaćani čuvajte se: CRVENI METEO ALARM

Izvor: Mondo, 15.Maj.2018

Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na nepogode u narednih sat vremena na području Južnobanatskog okruga...Foto: MONDO.."U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.