Upoznajte Davida Koa, Korejca koji bolje govori srpski nego korejski VIDEO

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Davida Koa, Korejca koji bolje govori srpski nego korejski VIDEO

Ne postoji učenik u Srbiji koji bolje od njega prevodi tekstove sa latinskog na srpski jezik. On je David Ko, Korejac.

Ne postoji ni srednjoškolac na Novom Beogradu i u Zemunu koji bolje od njega poznaje naš jezik i kulturu

U njegovoj kući se i danas priča na korejskom, ali je srpski jezik ipak, kako kaže, prvo savladao.

"Na korejskom mogu da pričam sve prirodno ali vokabular mi je manji nego na srpskom. Pričam samo svakodnevnim govorom a za termine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i druge reči bogatiji u srpskom i bolje pričam", kaže David.

Nismo sigurani da li su se naši đaci otuđili od srpske srednjevekovne i narodne književnosti, ali jesmo sigurni da se David tu pronašao.

Prvo mesto na državnom takmičenju u prevođenju sa latinskog na srpski jezik osvojio je kako su nam objasnili zbog tačnosti, ali i lepote prevoda.

A dok, recimo, pokušavate da ga nadmudrite na crno-beloj tabli, možete s Davidom da pričate i o Nemanjićima ili proboju Solunskog fronta, svejedno je.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.