Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 09:21

Uobičajene gužve na granicama za špic sezone, veće se očekuju za vikend

Gužve na granicama i pojačan intenzitet saobraćaja su pred vikend očekivani. Na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš zadržavanja su oko sat vremena ali pre toga putnici moraju da sačekaju najmanje dva da bi izašli iz Mađarske, prema Srbiji.
Zbog velikog priliva vozila iz zapadne Evrope, na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka i dve privremeno s izlazne strane za prijem vozila.

Putnici se na ulazu u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadržavaju oko sat vremena ali pre toga moraju da sačekaju najmanje dva sata da bi izašli iz Mađarske, prema Srbiji.
Slično je i na prelazima Bački Vinogradi i Horgoš 2 u pravcu Srbije. 
Kolone se formiraju i na izlazu iz zemlje. Da bi se ušlo u Mađarsku na prelazu Horgoš-Reske putnička vozila treba da sačekaju oko 2 sata.
Na Gradini zadržavanje do pola sataNa graničnom prelazu Gradina s Bugarskom uobičajena je gužva za špic sezone i nema onih gužvi kao proteklog vikenda kada je taj prelaz prošlo oko 80.000 putnika i 20.000 vozila. Razlika je što sada i na ulaznoj strani ima i vozila i putnika.
"Trenutno zadržavanje je do 30 minuta, putnička i motorna vozila izlaze u šest traka, dok se na ulazu saobraćaj obavlja u dve do četiri trake", saopštio je Saša Zarkov, s graničnog prelaza Gradina.
Istakao je da se očekuje gužva za vikend na izlaznoj strani i apelovao na putnike da ukoliko mogu na putovanje krenu radnim danima.
Dodao je i da je carina angažovala sva raspoloživa sredstva kako bi zadržavanje putnika bilo što kraće
"Trenutno putnička vozila izlaze u šest traka ali se po potrebi i dve ulazne trake pretvaraju u izlazne", naglasio je Zarkov.
Osim turskih državljana koji u najvećem broju prelaze Gradinu, na godišnji odmor odlaze a sada se i vraćaju državljani Srbije koji idu put Grčke i Bugarske na more.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.