Unuka srpske heroine: Od Milunke Savić možemo da naučimo šta znači hrabrost i patriotizam (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unuka srpske heroine: Od Milunke Savić možemo da naučimo šta znači hrabrost i patriotizam (FOTO)

Dragica Nikolić, unuka brata Milunke Savić umesto kojeg je ona otišla u rat, kaže da joj je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je dosta toga pročitao o Milunki, ali da bi voleo još više da sazna.

Istakla je da od Milunke svi možemo da naučimo šta znači hrabrost i patriotizam.

Navela je da je Milunka Savić jako volela Srbiju i da je bila vezana za srpski narod.

- Osećala je potrebu da pomogne ljudima koji žive ovde. Ona nije htela da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se skloni pa da živi slobodno i da bude počastvovana i da ima privilegije, ona je htela da ostane u svojoj zemlji da bi mogla da pomogne drugima - dodala je Nikolićeva.

Ukazala je da je Milunka Savić imala jednu biološku ćerku, tri usvojene i da je odškolovala najmanje tridesetoro dece.

- Bila je jako prijatna žena, bila je stroga ali vrlo pravična - naglasila je Nikolićeva.

Zaključila je da od Milunke Savić svi možemo da naučimo šta znači hrabrost i patriotizam.

- Patriotizam je ono je ona mogla da pokaže svakom, baš iz tog razloga što nije otišla u Francusku, što nije ostala tamo da ima dobre uslove za život. To je jedna od najvećih njenih karakteristika – ostala je u svojoj voljenoj zemlji, nikada je nije napustila i mnogo je toga učinila za svoju zemlju - istakla je Nikolićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i francuski predsednik Emanuel Makron položili su cveće na grob Milunke Savić u Aleji velikana i odali joj počast.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Potomci Milunke Savić: Makronova počast Milunki, počast Srbiji! (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 15.Jul.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron odao je počast srpskoj heroini Milunki Savić, a unuka njenog brata Dragica Nikolić kaže da to predstavlja veliku čast i da je danas veliki dan, ne samo za Milunku Savić, već za sve srpske ratnike u Prvom svetskom ratu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.