Unija sindikata prosvetnih radnika: Ukinut dodatak za rad u školama po posebnom planu

Izvor: Beta, 09.Mar.2021, 17:22

Unija sindikata prosvetnih radnika: Ukinut dodatak za rad u školama po posebnom planu

Vlada Srbije je zaposlenima u osnovnim i srednjim školama koji rade se decom po individualnom obrazovnom planu (IOP) ukinula dodatak, saopštila je danas Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.Kako je objašnjeno, Vlada je taj dodatak ukinula izmenom Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama."Ova promena ponovo pokazuje odnos države prema prosvetnim radnicima i način kako se stvari rešavaju. Кada je sindikat ukazivao na problem sa plaćanjem zaposlenih koji rade po IOP-u, iz resornog ministarstva je odgovoreno da zaposleni nemaju pravo na dodatak. Кada smo krenuli sa tužbama i na Vrhovnom kasacionom sudu dokazali da smo u pravu, Vlada odlučuje da promeni uredbu", ističe se u saopštenju sindikata.Upućen je poziv zaposlenima u školama da tuže državu za neplaćanja rada po IOP-u i najavljena je sindikalna borba za njihova prava.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dodatak za IOP samo zaposlenima u specijalnim školama

Izvor: Danas, 10.Mar.2021, 10:28

Izmenom Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenima u javnim službama Vlada Srbije pokušava da osujeti sudske postupke koje su pokrenuli prosvetni radnici koji u redovnim školama rade sa učenicima po individualnom obrazovnom planu (IOP), kaže za Danas Dušan Kokot, predsednik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.