Unija pekara ne odustaje od poskupljenja hleba i preti blokadom puteva

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija pekara ne odustaje od poskupljenja hleba i preti blokadom puteva

Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je danas da pekari neće odustati od zahteva za povećanje cene hleba na 54 dinara i najavio da će u suprotnom možda biti i nepopularnih mera, poput blokade saobraćajnica.

- Ukoliko bude potrebno, moraćemo da posegnemo i za nekim nepopularnim merama. Možda ćemo kao znak upozorenja organizovati blokadu saobraćajnica vozilima - rekao je Pralica u jutarnjem programu RTS-a.

On je istakao da je ovo već treća nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od kako su porasle cene pšenice i brašna, i dodao da poskupljenje hleba nalažu i drugi parametri.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić saopštio je juče da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500 ostaje na snazi, jer nema realnog osnova za njene izmene.

Prema toj uredbi, osnovna vrsta hleba "sava" neće poskupeti do daljnjeg i maksimalna cena vekne ostaće 44 dinara.

Povezane vesti: Poskupljenje hleba nije opravdano Poskupljenje hleba u septembru? Petrović: Cene osnovnih artikala stabilne, bez novog poskupljenja goriva Petrović: Realno je da ne dođe do poskupljenja hleba FAO: Cene hrane visoke i nestabilne do prve polovine 2012.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.