Umeren saobraćaj, višesatno čekanje za teretnjake

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umeren saobraćaj, višesatno čekanje za teretnjake

U Srbiji je danas umeren intezitet saobraćaja, a lepo vreme donosi dobru prohodnost puteva i olakšava vožnju vozačima, saopštio je AMSS. Ipak na teretnim terminalima graničnih prelaza vozače očekuju višesatna čekanja.
Na teretnim terminalima sa Hrvatskom na Batrovcima se na izlazu čeka oko 300, a na Šidu 240 minuta, dok sa Mađarskom na Horgošu kamioni čekaju oko 120 minuta.
Prema poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja.
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Stabilno vreme pogoduje vozačima, ali i putarima koji poslednje dane leta koriste za redovno održavanje i popravaku puteva.
Na pojedinim putevima vrši se obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, na nekim deonicama radi se na zameni dotrajalog asfalta, popravljaju se i oštećenja na kolovozu koja su nastala u letnjim mesecima, uređuju bankine, obezbeđuju kosine, ali i saniraju klizišta.
AMSS upozorava da to često dovodi do usporene vožnje zbog koje je vozačima potrebno dodatno strpljenje, uz više pažnje i prilagođeni način vožnje privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.
Od danas do 21. septembra zbog radova na zameni oštećenog asfalta na putu iuzmeđu Obrenovca i Beograda (državni put I B reda broj 26), na deonici između Umke i Bariča, saobraćaj će se odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć odgovarajuće saobraćajne signalizacije.
Od danas će se izvoditi radovi u na državnom putu II A reda broj 149, na državnom putu II A reda broj 149, Bulevar patrijarha Germana (Avalski put) na uglu sa Ulicom Vase Čarapića (Opština Voždovac).
Takođe od danas do 19. septembra, u vremenskom periodu od 9 do 14 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici od Plavog mosta do petlje "Lasta", u smeru ka Nišu.
Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima i u toku izvođenja radova na tom delu puta za saobrćaaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom (srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom.
Od 12. do 20. septembra zbog radova na montaži rasvetnih stubova u središnjem delu kolovoza, na auto-putu Beograd–Novi Sad, u zoni naplatne stanice "Novi Sad jug" (državni put I A reda br 1) za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, u smeru od Subotice ka Beogradu, a saobraćaj će se odvijati desnom (voznom) saobraćajnom trakom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.