Umeren saobraćaj, mestimično vlažni putevi

Izvor: RTS, 09.Mar.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umeren saobraćaj, mestimično vlažni putevi

Van gradskih sredina saobraćaj od jutros umerenog inteziteta, saopštili "Putevi Srbije". U nižim predelima kolovozi su pretežno suvi, dok su zbog kiše, mestimično vlažni u zapadnim i jugozapadnim predelima.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", van gradskih sredina saobraćaj je jutros umerenog inteziteta.

U nižim predelima kolovozi su pretežno suvi, dok su zbog kiše, mestimično vlažni u zapadnim i jugozapadnim predelima.

U Podrinju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema prognozi meteorologa, očekuju se pljuskovi.

Pored mestimično vlažnih, odnosno mokrih kolovoza, zbog kojih je potrebno smanjiti brzinu i povećati odstojanje između vozila, Auto-moto savez Srbije upozorava vozače i na česte odrone koji u velikoj meri ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, posebno u večernjim satima kada je vidljivost ograničena.

Zbog mestimično zaostalog snega na kolovozu, zabranjen je saobraćaj šleperima i kamionima sa prikolicom na putevima Jošanička Banja - Kopaonik, Brzeće - Kopaonik (Jaram), Kopaonik - Jaram i Kopaonik - Rudnica

I pored neprestanih intervencija na čišćenju i uklanjanju zemlje i kamena sa puta, što čine dežurne službe "Puteva Srbije", vozačima se preporučuje veća opreznost na putevima u planinskim predelima, kroz klisure i useke, kao i na ulazu i pri izlazu iz tunela.

Intezivno se radi i na sanaciji udarnih rupa i drugih oštećenja na kolovozu, zbog čega je neophodno da vozači nailaskom na deonice gde su prisutni putari, budu kranje oprezni.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko pola sata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.