Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupan promet u BiH za novembar veći za 0,3 odsto

SARAJEVO - Ukupni desezonirani promet industrije u BiH u novembru prošle godine veći je za 0,3 odsto u odnosu na oktobar.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, na stranom tržištu zabilježen je rast prometa od 1,8 odsto, dok je na domaćem tržištu zabilježen pad od 1,4 odsto.

U novembru prošle godine, u poređenju sa istim mjesecom 2016, ukupni promet industrije u BiH, kalendarski prilagođen, bilježi rast od 13 odsto.

Na domaćem tržištu zabilježen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je rast od 10,1 odsto, a na stranom 15,5 odsto.

Ukupan promet trajnih prozvoda za široku potrošnju u novembru prošle godine veći je za 4,4 odsto u odnosu na oktobar, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 odsto, dok je ukupan promet kapitalnih prozvoda manji za 5,2 odsto, energije za 2,8 odsto, a intermedijarnih proizvoda za jedan odsto.

U novembru prošle godine u poređenju sa istim mjesecom 2016, ukupni promet kapitalnih prozvoda veći je za 17,4 odsto, energije za 16,1 odsto, intermedijarnih proizvoda za 15,2 odsto, trajnih prozvoda za široku potrošnju za 9,3 odsto, a netrajnih prozvoda za široku potrošnju za 6,7 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.