Uklonjena slika francuskog vojnika zbog nacističkog slogana

Izvor: Blic, 21.Dec.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjena slika francuskog vojnika zbog nacističkog slogana

Francuska vojska uklonila je sa jednog svog vebsajta fotografiju vojnika razmeštenog u Centralnoafričkoj Republici koji je na uniformi imao nacistički slogan.

Vojnik se fotografisao sa puškom u ruci, dok je na ramenu imao francusku zastavu, broj 32 i moto nacističkih S S odreda - "Moja čast je moja odanost".

Vojska je spornu fotografiju sa vebsajta uklonila juče, javio je AFP.

"Ovo je neprihvatljiv stav koji ne predstavlja stvarnu sliku oružanih snaga", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je portparol vojske pukovnik Žil Žaron, ističući da će vojnik biti "odmah suspendovan" čim bude identifikovan.

Vojska je fotografiju postavila na svojoj Fejsbuk stranici za operacije u inostranstvu.

Francuska je u Centralnoafričku Republiku, svoju bivšu koloniju, poslala 1.600 vojnika kako bi pomogla afričkim mirovnih trupama da se izbore sa hrišćansko-muslimanskim nasiljem koje je izbilo nakon državnog udara većinski muslimanske pobunjeničke grupe u martu.

Francuska vojska se našla na meti kritika i u januaru ove godine kada su mediji objavili fotografiju francuskog vojnika u Maliju koji je preko lica imao masku skeleta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.