Uklanjanje školske ograde ugrožava bezbednost učenika

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanjanje školske ograde ugrožava bezbednost učenika

Za učenike Osnovne škole "Toplički heroji" u Podini nastavak školske godine je neizvestan. Zbog sudske odluke da se deo školske ograde ukloni, kako bi jedan meštanin mogao da koristi taj prolaz, roditelji učenika upozorili su da njihova deca neće pohađati nastavu dok se problem ne reši, jer smatraju da im je bezbednost ugrožena.
Zgrada Osnovne škole u Podini sagrađena je pre petnaestak godina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << parceli koju su, bez ikakve naknade ustupili sami meštani. Pre dve godine dvorište je ograđeno što je zasmetalo prvom komšiji koji više nije mogao tuda do svojih parcela.

Podneo je tužbu koju je Osnovni sud u Prokuplju odbacio ali je Viši su odluku preinačio. Izvšenje odluke da se ograda ukloni, međutim, već drugi put sprečavaju ogorčeni meštani.
Razlog više za nezadovoljstvo meštana jeste to što su za dobrobit škole, bez ikakve naknade ustupili sopstvene parcela, a komšiji Zlatku Trifunoviću dodaju ovo nije jedini prilaz imanju:
"On ima parcelu koja upire u put. I sad on tera inat i neće svoju parcelu da koristi za ulaz nego traži školsko dvorište koje smo mi meštani Podine dali."

Zlatko Trifunović nije želeo da razgovara sa nama. U školskoj upravi nisu imali komentar na ovu situaciju a roditelji su kažu spremni da ako je neophodno deci zabrane odlazak u školu.
"Ne mogu da garantujem bezbednost dece iz razloga što trasa kojom prolazi dotični Trifunović sa svojim mašinama seče školsko dvorište na pola", kaže Goran Stanojević, v. d. direktora OŠ "Toplički heroji".
Do svega ovoga je došlo, kako nam je objašnjeno , zbog davnašnjeg propusta prilikom uknjiženja sporne parcele koja se jos uvek vodi kao poljoprivredno zemljište.
"Podneli smo zahtev za promenu urbanističkog plana opštine", ističe Dragiša Stanojević, predsednik MZ Podina, "da prenesemo to da bude građevinsko zemljište da ne može niko da nam uzurpira školsko dvorište."
U Osnovnoj školi u Podini ima tridesetoro učenika od prvog do četvrtog razreda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.