Ukinuto rešenje o pritvoru, ali ne i pritvor za tuču u Lapljem Selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 15:12

Ukinuto rešenje o pritvoru, ali ne i pritvor za tuču u Lapljem Selu

Apelacioni sud Kosova ukinuo je rešenje kojim je sedmorici mladića određen pritvor do 30 dana zbog tuče ispred škole u Lapljem Selu i naložio da se o pritvoru ponovo odlučuje.

Odlučujući po žalbama branilaca, Apelacioni sud je rešenjem ukinuo odluku sudije za prethodni pustupak Osnovnog suda u Prištini, ogranak u Gracanici, zbog određenih nepravilnosti po zahtevu za određivanje pritvora od strane osnovnog tužilaštva u Prištini.

S obzirom da je ukinuto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rešenje o određivanju pritvora, osumnjičeni i dalje ostaju u pritvoru, a očekuje se nova odluka prvostepenog suda, preneli su kosovski mediji.

Među pritvorenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara nalaze se mladići iz obe grupe koje su učestvovale u tuči, četvorica iz jedne i trojica iz druge grupe.

Sin srpskog političara sa KIM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u ovoj tuči, ima status oštećenog i nije osumnjičen.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo "učestvovanje u tuči", za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine.

Prištinski mediji su preneli saopštenje suda, prema kojem se za tuču sumnjiče M.R, C.Ž, L.K, B.Ž, D.N, M.J. i D.T.

Još jedan maloletnik je osumnjičen za tuču ali se on brani sa slobode.

Oni su kako je saopšteno neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva – Nikola Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

"Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vređali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede", navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova mladića koji su u pritvoru ispred policijske stanice u Gracanici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osumnjičenima za tuču u Gračanici ukinuto rešenje o pritvoru, predmet vraćen na ponovno odlučivanje

Izvor: RTS, 05.Mar.2021

Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojom se ukida prvostepeno rešenje o sudskom pritvoru Osnovnog suda Priština - ogranak Gračanica sedmorici mladića zbog sumnje da su počinili krivično delo učestvovanje u tuči, ali će se predmet vratiti na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.