Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu na Čukarici

Izvor: Blic, 19.Nov.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu na Čukarici

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen zbog toga što je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, "zatvorio, držao zatvorene i pretio policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službenicima" koristeći ručnu bombu i službeni pištolj sa 13 metaka.

Mediji su tada zabeležili da je Trifunović tri sata trojicu inspektora držao zatvorene u službenim prostorijama "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a.

Pročitajte još i:

Okončana drama na Čukarici, bombaš se predao

Žalbu na prvostepenu presudu uložio je viši tužilac iz Beograda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta "uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da je Viši sud propustio da navede razloge o odlučnim činjenicama, a i oni koji su dati su nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno".

Apelacioni sud je produžio pritvor Blažimiru Trifunoviću do dalje odluke suda, a najduže dva meseca.

Povezane vesti: Skinhedsi napali beogradsku grupu "Repetitor" u Banjaluci Policija uspela da nagovori muškarca da siđe s krova Generalštaba "Komandant Naci" oslobođen optužbe za napad na policiju u Končulju 2003. Ubijen osumnjičeni za bombaški napad u Parizu Mladić ranjen na Kalemegdanu
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2012

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Nastavak na Radio 021...

Apelacioni sud ukinuo presudu bombašu za upad u policiju na Čukarici

Izvor: Telegraf.rs, 20.Nov.2012, 00:29

Blažimiru Trifunoviću, bivšem sudskom izvršitelju iz Guče, koji je ručnom bombom i pištoljem pretio policajcima, presuda je ukinuta zbog nedostatka dokaza

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.