Kašnjetiju dve godine zatvora

Izvor: RTS, 19.Nov.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašnjetiju dve godine zatvora

Bivši pripadnik OVK Mark Kašnjeti osuđen je na dve godine zatvora zbog proterivanja srpskih civila iz Prizrena 1999. godine.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je na dve godine zatvora bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova Marka Kašnjetija iz Prizrena zbog proterivanja srpskih civila iz tog grada, u junu 1999. godine.

Istom presudom Kašnjetiju je produžen pritvor u kojem je od hapšenja, u aprilu ove godine.

Sud je utvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je optuženi kao pripadnik OVK izvršio ratni zločin nad civilnim stanovništvom, 14. juna 1999. u nameri da civile srpske nacionalnosti primora da napuste područje opštine Prizren.

Kašnjeti i tužilaštvo imaju pravo da se žale na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Prema optužnici, Kašnjeti je 14. juna 1999. godine oko 11 časova prepodne zaustavio vozilo"jugo 55" u kojem su se nalazili oštećeni. Naredio im je da izađu iz vozila, pretresao ih, uzeo lična dokumenta, novac i druge vrednosti, udario jednog od njih kundakom puške u glavu i vezao im ruke kanapom.

Zajedno sa ostalim nepoznatim pripadnicima OVK, pretio je oružjem da će ih ubiti. Sproveo je zarobljene niz ulicu do dvorišta jedne kuće, udarajući ih pritom kundakom puške po glavi i telu. Protivpravno ih je držao zatvorene više sati, navodi se u optužnici.

Sa još jednim pripadnikom OVK, oštećene je odvezao do prizrenskog naselja Ortokol, zaustavio vozilo, izbacio ih iz njega i naredio im da odu u Srbiju ukoliko žele da ostanu u živi. Pritom im je oduzeo vozilo i sve stvari u njemu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukinuta presuda za upad u policijsku stanicu

Izvor: Mondo, 19.Nov.2012

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda od tri godine zatvora za Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i vratio predmet na novo suđenje...Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen 1. juna zbog toga što je 30. januara, u prostorijama...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.