Uhapšeno više osoba zbog zloupotreba u privredi

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno više osoba zbog zloupotreba u privredi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, odnosno zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.
          Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Požarevac, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave uhapšeni su bivše odgovorno lice privrednog društva ''RIO'' Kostolac N. S. (47) iz Beograda, B. I. (52) iz Kostolca i M.Ž. (54) iz Maljurevca. Sumnja se da su od 2009. do 2012. godine oštetili preduzeće za oko 18 miliona dinara, iskorišćavanjem službenog položaja, nevršenjem kontrole i nadzora i falsifikovanjem službenih isprava,  za fiktivno izvedene radove na iznošenju šljake iz kruga ''TE-KO B'' u Drmnu. Uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća ''MIG'' Požarevac M.S. (63) iz Vlasotinca i G.S.(44) iz Vlasotinca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave. Osnovano se sumnja da su odgovrna lica privatnog preduzeća ''MIG'' Požarevac za te fiktivne radove ispostavljali fakture i za neizvedene radove naplatili  od  PD ''RIO'' Kostolac 18.000.000 dinara.Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati  Višem  javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.