Uhapšeno sedam osoba zbog zločina nad srpskim civilima

Izvor: Blic, 27.Dec.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno sedam osoba zbog zločina nad srpskim civilima

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su jutros sedam osoba osumnjičenih da su počinili krivično delo ratnog zločina protiv srpskog civilnog stanovništva u mestu Kukavice na području opštine Rogatica 1992. godine.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su ova lica osumnjičena da su, kao pripadnici nekadašnje Armije BiH 28. avgusta 1992. godine izvršili napad na civile srpske nacionalnosti koji su se sa područja opštine Goražde kretali prema teritoriji Rogatice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U napadu je ubijeno više od 20 žrtava, uglavnom žena, dece i staraca srpske nacionalnosti.

Tužilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine proveo je temeljnu i intenzivnu istragu o ovom ratnom zločinu, koji predstavlja najveće stradanje žrtava srpske nacionalnosti na tom području, nakon čega su identifikovani osumnjičeni, koji su jutros lišeni slobode, navodi se u saopštenju.

Ova lica su uhapšena prema nalogu Tužilaštva BiH i pod istragom su Tužilaštva.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice koja će biti podignuta uskoro, ističe se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno sedam osoba zbog zločina u Rogatici

Izvor: Akter, 27.Dec.2013

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su jutros sedam osoba osumnjičenih za ratni zločina protiv srpskog civilnog stanovništva

Nastavak na Akter...

Sedam Bošnjaka uhapšeno zbog ratnog zločina nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2013

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su 1992. godine počinili ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva u mestu Kukavice na području Rogatica...Osumnjičeni su uhapšeni na području Sarajeva i Rogatice...Tužilaštvo BiH saopštilo je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.