Uhapšeni napadači dronom u Iranu, umešani i Izraelci

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 21:22

Uhapšeni napadači dronom u Iranu, umešani i Izraelci

Iranske snage bezbednosti su uhapsile glavne napadače dronom na vojni lokalitet u gradu Isfahanu u centralnom delu zemlje.

U napadu su bili umešani izraelski plaćenici, preneli su danas iranski državni mediji.

Glavni počinioci neuspelog pokušaja sabotaže industrijskog centra Ministarstva odbrane u Isfahanu identifikovani su i uhapšeni 1. februara, saopštila je IRNA.

Učešće plaćenika cionističkog režima (Izraela) u tom činu je dokazano, izvestili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su iranski mediji, preneo je Rojters. Iran je okrivio Izrael za napad dronovima na vojnu lokaciju u gradu Isfahanu u centralnom delu zemlje, koji se dogodio 28. januara.

Kako je saopštio Teheran, jedan dron je uništen sistemom protivvazdušne odbrane, a dva su uhvaćena "odbrambenim zamkama", prouzrokujući manju štetu na zgradi, dok u napadu nije bilo žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.