Uhapšene tri osobe zbog malverzacija sa penzijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene tri osobe zbog malverzacija sa penzijama

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog trgovine uticajem u vezi penzija dok je protiv jedne osobe podnela krivičnu prijavu za isto delo, saopšteno je danas.

Uhapšena je lekarka specijalista psihijatrijske bolnice "Gornja Toponica" M.M. (63), zatim D.J. (52) i A.S. (67) dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava.

Osumnjičena M.M. se tereti da je od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << D.J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A.S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je taj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M.M, D.J, i A.S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Niš: Dva lekara osumnjičena za malverzacije pri dodeli invalidske penzije

Izvor: Danas, 08.Jul.2019

Zbog sumnje u korupciju prilikom dodele invalidske penzije uhapšene su tri osobe iz Niša, među kojima je jedna lekarka, dok je protiv drugog lekara podneta krivična prijava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP). Članak Niš: Dva lekara osumnjičena za malverzacije pri...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.