Uhapšena tri direktora privrednih društava iz Niša, sumnja u poresku utaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena tri direktora privrednih društava iz Niša, sumnja u poresku utaju

Tri direktora privrednih društava iz Niša uhapšena su zbog postojanja osnova sumnje za poresku utaju, a dvoje od njih i za neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit kao i zloupotrebe položaja odgovornog lica čime su utajili porez za više od 153 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Oni su osumnjičeni da su od juna 2016. do aprila 2019. godine, lažno fakturisali medicinska sredstva kojima je istekao rok i za koja nisu imali dozvolu za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << promet po znatno većim cenama kako bi ostvarili pravo na povraćaj PDV-a, navedeno je u saopštenju.

Zatim su, kako se sumnja, pokrenuli i ostvarili stečaj za dva privredna društva bez izmirivanja obaveze po osnovu uplate PDV-a.

Takođe se sumnja da je zloupotrebu položaja učinio direktor privrednog društva tako što je bez odobrenja stečajnog upravnika prodao potraživanja i oštetio privredno društvo za više od 1,5 miliona dinara.

Njima je određena mera zadržavanja do 48 sati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena tri direktora iz Niša

Izvor: RTS, 24.Feb.2020

Tri direktora firmi iz Niša uhapšena su zbog sumnje na utaju poreza, saopštava Poreska uprava. Dvoje od njih osumnjičeni su i za krivična dela neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, kao i zloupotrebe položaja čime su utajili porez za više od 153 miliona dinara. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.