Uhapšena četiri biznismena u Nišu zbog utaje poreza

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena četiri biznismena u Nišu zbog utaje poreza

Policija je uhapsila četiri biznismena iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva zbog sumnje da su oštetili državni budžet za više od 122,5 miliona dinara, saopštilo je danas MInistarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičenima, koji su uhapšeni po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti sprovedeni u to tužilaštvo, navodi se u saopštenju policije.

Uhapšeno je odgovorno lice niškog Privrednog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Jugo-impeks" V. Š. (50) iz Niša, osumnjičen za poresku utaju, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i falsifikovanje službene isprave.

Među uhapšenima je i M. K. (63) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva "Eko bel 026" iz Smedereva, osumnjičen za poresku utaju, pomaganje pri neosnovanom iskazivanju iznosa za povraćaj poreza i falsifikovanje isprave.

Uz B. M. (1983) iz Smedereva, odgovorno lice beogradskog Privrednog društva "Mapet" uhapšen je i S. K. (1973) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje "Ofert" iz Grocke. Oni se terete za pomaganje pri poreskoj utaji i falsifikovanje službene isprave.

"Postoji sumnja da su od septembra 2011. do kraja septembra 2013. M. K., B. M. i S. K. sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza", navodi MUP. Utaja je izvršena, kako se objašnjava, "po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu poreza na dodatnu vrednost i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.