Uhapšen vlasnik Toze Markovića

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik "Toze Markovića"

Policija je jutros uhapsila beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća "Toza Marković" iz Kikinde, saznaj Blic.

Babić je uhapšen u akciji suzbijanja zloupotreba u privatizacijama.

Osim Babića, uhapšeno je još šest osoba zaposlenih u ovom privatizovanom preduzeću. Oni se sumnjiče da su preduzeće "Toza Marković" iz Kikinde oštetili za 30 miliona evra.

Kako "Blic" navodi, oni se terete da su u periodu od 2006. do 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaduživali ovo preduzeće kod banaka, a nakon što bi novac od kredita legao na račun "Toze Marković" prebacivali su ga na račune drugih Babićevih firmi po osnovu navodnih pozajmica koje nikada nisu vraćane.

Babić je inače, osim kikindskog preduzeća, vlasnik i "Žitoprodukta", "Nautike", "Unifarma" i FAD-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd: Uhapšen vlasnik "Toze Markovića"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2015

Policija je jutros uhapsila beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća "Toza Marković" iz Kikinde, saznaj Blic...Babić je uhapšen u akciji suzbijanja zloupotreba u privatizacijama...Osim Babića, uhapšeno je još šest osoba zaposlenih u ovom privatizovanom preduzeću...Oni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.