PRONEVERILI MILIONE Uhapšen beogradski biznismen zbog privatizacija

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONEVERILI MILIONE Uhapšen beogradski biznismen zbog privatizacija

U akciji suzbijanja zloupotreba sa privatizacijama, pripadnici MUP-a jutros su uhapsili beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća "Toza Marković" Kikinda, ekskluzivno saznaje "Blic".

Osim Babića, lisice su stavljene i još šest osoba zaposlenih u ovom privatizovanom preduzeću koje su oštetili za 30 miliona evra.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2006. do 2013. godine zaduživali ovo preduzeće kod banaka, a nakon što bi novac od kredita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << legao na račun "Toze Marković" prebacivali su ga na račune drugih Babićevih firmi po osnovu navodnih pozajmica koje nikada nisu vraćane.

Osumnjičeni su uhapšeni na području Beograda, Kikinde i Kruševca, a kako je navedeno u saopštenju MUP-a, navedenom privrednom društvu naneta je šteta u ukupnom iznosu od 2.852.010.777 dinara.

Babić je inače osim kikindskog preduzeća, vlasnik i "Žitoprodukta", "Nautike", "Unifarma", "FAD"...

Do tada javnosti nepoznati biznismen pokupovao je brojne posrnule srpske gigante u postupcima privatizacije, a veruje se da je težak više stotina miliona.

Takođe su lišeni slobode odgovorna lica ''Toza Marković'' AD Kikinda- R.P.(1962), I.R.(1957), M.N. (1965) iz Kikinde, S. J.(1970) iz Beograda, članovi Upravnog odbora te kompanije M.K. (1974) i P.P. (1968) iz Beograda, dok se intezivno traga za tri osobe, stoji u saopštenju MUP-a.

Time je oštećen budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 117.606.874 dinara, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje zbog pronevera u "Tozi Markoviću"

Izvor: RTS, 05.Maj.2015

Policija je uhapsila većinskog vlasnika kapitala firme "Toza Marković" u Kikindi Dejana Babića i još šest osoba zbog sumnje da su oštetili to preduzeće za oko 30 miliona evra, saznaje RTS. Traga se za još tri osobe. . ...

Nastavak na RTS...

PRONEVERILI MILIONE Uhapšen "Miškovićev pulen" zbog privatizacija

Izvor: Blic, 05.Maj.2015

U akciji suzbijanja zloupotreba sa privatizacijama, pripadnici MUP-a jutros su uhapsili beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća "Toza Marković" Kikinda, ekskluzivno saznaje "Blic"...Osim Babića, slobode su lišeni i bivši direktori ''Toza Marković'' AD Kikinda, Rudolf...

Nastavak na Blic...

Proneverio milione: Uhapšen vlasnik "Toze Markovića"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015

U akciji suzbijanja zloupotreba sa privatizacijama, pripadnici MUP-a u utorak ujutru su uhapsili beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća "Toza Marković" Kikinda, prenose mediji...Osim Babića, lisice su stavljene i još šest osoba zaposlenih u ovom privatizovanom preduzeću...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.