Uhapšen ubica iz Belvila; MUP objavio snimak VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 11:32

Uhapšen ubica iz Belvila; MUP objavio snimak VIDEO

Beograd -- MUP saopštio da je u kratkom roku razrešeno ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu i da je osumnjičeni L.T. uhapšen.

Mirković je, podseća MUP, ubijen u beogradskom naselju Belvil, 12. novembra, a reč je, kako se navodi, o mafijaškoj likvidaciji.

"Sa velikim ponosom mogu da kažem da su, u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici Uprave kriminalističke policije i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da ovo strašno, brutalno mafijaško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubistvo rasvetle do kraja. Sinoć je uhapšena osoba L.T. koju osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva. Pre njega uhapšena su i dva saizvršioca, a sa L.T. sinoć još jedan kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine i da izbegnu pravdu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu, može da izbegne zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno. Hoću da se zahvalim svakom od njih, hoću da im se zahvalim u ime građana Srbije što su ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra", poručio je ministar Vulin.

Načelnik Uprave kriminalističke policije, Dejan Kovačević, precizirao je da su, "u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u toku noći lišili slobode L.T. (1998) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine. Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala", poručio je Kovačević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen glavni osumnjičeni za ubistvo u Belvilu

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020

L.T. (22) iz Beograda uhapšen je sinoć zbog sumnje da je 12. novembra u beogradskom naselju Belvil ubio Bojana Mirkovića, saopštio je MUP...Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević precizirao je da su u toku noći uhapšeni L.T. iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i crnogorski...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.