Uhapšen predsednik opštine Grocka zbog paljenja kuće novinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen predsednik opštine Grocka zbog paljenja kuće novinara

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa MUP je pribavilo dokaze koji se tiču paljenja kuće novinara iz Grocke Milana Jovanovića, nakon čega je naložio pripadnicima policije hapšenje osumnjičenog Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka.

Prema našim informacijama, sumnja se da je Simonović kao podstrekač izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakona.

Nakon što je uhapšen, Simonoviću je određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadržavanje do 48 sati. Prethodno su ga pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva, priveli na saslušanje.

Podsetimo, kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je sredinom decembra 2018. godine, a nedugo zatim policija je uhapsila A. M. (25) i B. C. Š. (37) takođe iz Grocke.

Takođe, zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je I. N. (41)iz Grocke.

To je na konferenciji za mediji obelodanio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli - objasnio je tada ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS i Reporteri bez granica o hapšenju Simonovića

Izvor: B92, 25.Jan.2019

Arlem Desir, predstavnik OSCE za slobodu medija pozdravio je hapšenje predsednika opštine Grocka povodom slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića...On je na Tviteru naveo da pohvaljuje čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića...“Pohvaljujem čvrst stav predsednika Vučića u...

Nastavak na B92...

DETALJI HAPŠENJA PRVOG ČOVEKA GROCKE Sedeo je u luksuznom restoranu, a onda je video policajce i obratio im se. Umesto odgovora DOBIO JE LISICE

Izvor: Blic, 26.Jan.2019, 17:57

Hapšenje Dragoljuba Simonovića, prvog čoveka opštine Grocka osumnjičenog da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, odigralo se juče u ranim popodnevnim satima. Svedoci iznenadnog privođenja za "Blic" su opisali trenutak u kom je predsednik opštine uhapšen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.