OEBS i Reporteri bez granica o hapšenju Simonovića

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS i Reporteri bez granica o hapšenju Simonovića

Arlem Desir, predstavnik OSCE za slobodu medija pozdravio je hapšenje predsednika opštine Grocka povodom slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

On je na Tviteru naveo da pohvaljuje čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Pohvaljujem čvrst stav predsednika Vučića u tome da će novinari da budu zaštićeni i da će nasilje nad njima da bude kažnjeno“, naveo je on na Tviteru.

Na Tviteru je reagovao i generalni sekretar Reportera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez granica Kristof Deloar.

“Reporteri bez granica pozdravljaju hapšenje predsednika opštine Grocka, člana SNS, koji je osumnjičen da je nalogodavac napada na istraživačkog novinara Milana Jovanovića 12. decembra. Ove nedelje je Aleksandar Vučić nam je dao garancije oko istrage“, naveo je Deloar.

Šef kabineta šefice diplomatije EU Federike Mogerini Stefano Grasi naveo je da današnje hapšenje pokazuje da se sloboda medija uzima za ozbiljno.

“Političko nasilje u demokratijama ne može da se toleriše”, naveo je on.

I šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo je da je hapšenje pozitivan korak.

“Motrićemo tok pravde. Zaštita i poštovanje novinara je suštinska. Svakog dana”, napisao je Fabrici.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je i zadržan u policiji zbog slučaja paljenja kuće novinara, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

“Policija je uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS Dragoljuba Simonovića u vezi sa slučajem novinara Milana Jovanovića“, rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OEBS i Reporteri bez granica pozdravili hapšenje predsednika opštine Grocka

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2019

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir (Harlem Désir) pozdravio je današnje hapšenje predsednika opštine Grocka osumnjičenog da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i pohvalio čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zaštiti novinara..."Pohvaljujem čvrst...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.